TikTok-kohun keskelle joutunut Greed of Man peli arvostelussa – Ahneutta vai tuleva hitti?

  • GameHub.fi
  • Pelijulkaisut
  • TikTok-kohun keskelle joutunut Greed of Man peli arvostelussa – Ahneutta vai tuleva hitti?

Greed of Man on avoimen maailman moninpeli, jossa pelaajat elävät ja hallitsevat omaa kaupunkiaan. Peli on herättänyt paljon keskustelua ja kritiikkiä, mutta onko kyseessä todellakin kehittäjän ahneus vai tuleva hitti? Sukelletaanpa syvemmälle.

Kaupunkielämää ja rikollisuutta

Greed of Man tarjoaa pelaajille mahdollisuuden ostaa ja sisustaa omia talojaan, perustaa yrityksiä ja jopa rakentaa omia rakennuksiaan. Peliin on sisällytetty myös pelaajien ohjaama talous, joka luo mielenkiintoisen dynamiikan pelimaailmaan. Pelaajat voivat valita rehellisen elämän ja perustaa esimerkiksi kauppoja tai tehtaita, tai sitten he voivat valita rikollisen polun ja perustaa salaisia mustan pörssin yrityksiä.

Kritiikkiä ja boikotteja

Peli on saanut osakseen paljon kritiikkiä, erityisesti sen hinnoittelusta. Kehittäjä oli alun perin luvannut, että peli tulee olemaan ilmainen, mutta julkaisun alla hinta nousi yllättäen 29,99 euroon. Tämä on saanut monet fanit boikotoimaan peliä, sillä monet pitävät sitä keskeneräisenä ja hintalappua perusteettomana.

TikTok-käyttäjä evoferrier on myös paljastanut, että peli käyttää vain ilmaisia assetteja, ja hän kritisoi pelin sisältöä ”low effort” -tyyppiseksi. Hänen mukaansa pelissä on vain kaksi laillista työtä, talot ovat synkkiä ja sisustus tylsää. Lisäksi hän raportoi pelissä olevan useita bugeja.

Lisäksi on paljastunut, että Greed of Man ei ole kehittäjän ensimmäinen peli. Aiemmat pelit, Tomorrows Past ja World of Fate, on hylätty. Tämä herättää epäilyksiä pelin tulevaisuudesta. Evoferrier on myös paljastanut, että pelin rakennusjärjestelmä on valmis skripti Unreal Engine Marketplacelta, ja sekä liikkumis- että ajoneuvojärjestelmät ovat ilmaisia ja täysin kopioitavissa.

https://www.tiktok.com/@evoferrier/video/7250952358685904154

Kehittäjän puolustus

Pelinkehittäjä NIK puolustautuu hintakritiikkiä vastaan sanomalla, että 30 euron hintalappu johtuu palvelinkuluista ja halusta rakentaa oma pelistudio. Hän ei kuitenkaan ole kommentoinut evoferrierin ja muiden esittämää kritiikkiä liittyen pelin muihin puutteisiin.

Pelaajayhteisö ei ole vakuuttunut NIK:n selityksestä. Esimerkiksi pelin julkaisuhetkellä oli käytössä vain neljä palvelinta koko maailmassa, joista kaksi sijaitsi Amerikassa ja kaksi Euroopassa. Jokaiselle palvelimelle mahtuu vain 16 pelaajaa, joten koko maailmassa peliä voi pelata samanaikaisesti vain 64 pelaajaa.

Yhteenveto

Onko Greed of Man todellakin rahanahneuden ilmentymä vai tuleva hitti? Se jää nähtäväksi.  Peli on saatavilla Steamissa alennushintaan 17. heinäkuuta 2023 asti, joten nyt on oiva hetki tutustua peliin ja muodostaa oma mielipide.

Tutustu myös muihin uusiin pelijulkaisuihin.

Päivän parhaat pelidiilit

Login

Loading...

Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...